El Penedès

El Penedès és una regió natural i històrica de Catalunya que inclou diferents comarques de les províncies de Barcelona i Tarragona: l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf, i una part de l’Anoia i l’Alt Camp. Una àrea amb una gran riquesa patrimonial i cultural que s’afegeix al valor paisatgístic de quatre àrees naturals protegides: els parcs del Garraf, Olèrdola, el Foix i la Muntanya de Montserrat.

 

Vilafranca del Penedès, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Sant Sadurní d’Anoia i el Vendrell són les poblacions més importants; totes elles molt ben comunicades per autopista i tren amb les ciutats de Barcelona i Tarragona i amb la Costa Daurada.

 

La situació geogràfica és privilegiada, una plana protegida per muntanyes al costat del mar, el clima suau de la costa mediterrània i una terra permeable, rica en fòsfor, han convertit la comarca en la principal productora de vins i caves de Catalunya.


La influència del sol i del mar Mediterrani fan del Penedès un territori privilegiat per al cultiu de la vinya.

En aquest entorn, gaudir del sol entre les vinyes, passejar per pobles i ciutats, i descobrir els grans vins dels seus cellers, constitueix una experiència altament gratificant.

 

La seva xarxa de carreteres secundàries i camins asfaltats fan d’aquest territori, un lloc ideal per la pràctica del cicloturisme de carretera, en què el seu paisatge compost per un mosaic de vinyes, et farà gaudir de la pràctica d’aquest esport.

 

Durant la marxa podràs pujar els seus ports de fins a 800 metres d’altitud i gaudir de tots els elements visuals que t’acompanyaran durant el recorregut: les diferents varietats de vinya, torrents arbrats, petites caves, masos dispersos, ermites, camps d’oliveres, arbres fruiters, construccions històriques d’interès i tot això amb les espectaculars muntanyes de Montserrat de fons.

Fotografies d’Àngela Llop

Inscripcions limitades!

11/6/2023 Reserva't la data

Recorreguts

Clàssica Penedès, una experiència que no us podeu perdre, pels seus recorreguts amables i exigents a la vegada, gaudint del paisatge de muntanya, l'encant dels seus pobles, vinyes i turons, amb les muntanyes de Montserrat de fons.

Ports

Coll de les Ventoses, l'Alt de la Llacuna, l’Alt de Font-Rubí.. seran alguns dels protagonistes en aquest itinerari per una zona vitivinícola que ens ofereix molt més del que sembla.

Nova ubicació

Enguany, millorarem l'espai i el punt de sortida i arribada, que serà des de davant del Pavelló Firal de Vilafranca del Penedès.

Clàssica Penedès

Organitzada per LetsVelo i Cicles Sans

amb el suport de

Official Mapping