Reglament 2023

Article 1. La CLÀSSICA PENEDÈS és una marxa cicloturista (no competitiva), amb bicicleta de carretera (no e-bikes), que tindrà lloc a Vilafranca del Penedès el pròxim 11 de juny de 2023, amb sortida i arribada a l’Avinguda Catalunya núm. 20, davant del Pavelló Firal.

 

La sortida serà a les 8:00 h, i comptarà amb dues modalitats de circuits, la de 123 km (CLÀSSICA PENEDÈS 123) i el de 83 km (CLÀSSICA PENEDÈS 83).

 

Article 2. Per participar en la prova serà condició necessària tenir mínim 18 anys.

 

Article 3. És obligatori la utilització del casc (homologat) durant tot el recorregut.

 

Article 4. Cada participant participa en la prova sota la seva responsabilitat. Estant en condicions físiques, i en estat de forma òptim per realitzar el recorregut seleccionat. Eximint a l’organització, i a qualsevol persona física i/o jurídica vinculada amb la Clàssica Penedès, de qualsevol perjudici, que per motius de salut, poguessin derivar-se de la participació en la Clàssica Penedès, assumint personalment el risc que suposa per la salut l’esforç físic de participar en la Clàssica Penedès.

 

Article 5. L’organització contractarà dues pòlisses d’assegurança, una d’accidents per tots els participants, i una de responsabilitat civil per l’esdeveniment.

 

Article 6. L’assegurança d’accidents cobrirà només els danys segons les condicions de la pòlissa contractada, quedant l’organització, i qualsevol persona física i/o jurídica vinculada amb la Clàssica Penedès, eximida de cap responsabilitat en cas d’accident on pogués ser causa o víctima el participant.


L’organització tampoc es fa solidari de les despeses ni els deures que poguessin contraure els participants durant la marxa, així com tampoc de les pèrdues, desperfectes o avaries que poguessin patir les bicicletes o altres equipaments dels participants.

 

Article 7. La inscripció és personal i intransferible, es realitzarà a la web de Weevens (weevens.com) i suposa l’acceptació del present reglament en la seva totalitat, a risc de ser desqualificat en cas de no fer-ho.

 

Article 8. El preu per participar serà de 38 euros des de l’1 de març fins al 10 d’abril. I de 45 euros de l’11 d’abril al 23 de maig.

 

Article 9. Es podran realitzar canvis de nom en la inscripció fins a 1 de juny. Aquest tindrà un cost addicional de 3 €.

 

Article 10. Cada participant, pel simple fet d’inscriure’s, tindrà dret a participar a la marxa i a disposar de tots els serveis que s’ofereixen, incloent-hi la participació al sorteig de regals que es realitzarà durant la celebració de la mateixa.

 

Article 11. Per la recollida del dorsal serà necessari la presentació del DNI, i es podrà fer ÚNICAMENT del 8 al 10 de juny, de 17:15 a 20:30, i el 11 de juny de les 6:15 a les 7:45 al Pavelló Firal, Av. Pla de Catalunya núm. 20 de Vilafranca del Penedès.
El mallot i la bossa del ciclista s’entregarà en el moment de la recollida del dorsal.
Qui no pugui recollir-lo personalment pot autoritzar una altra persona amb una còpia del DNI o amb la còpia del comprovant d’inscripció que s’envia per correu en completar la inscripció.
Un cop finalitzada la marxa, el participant que no hagi recollit el dorsal, mallot i bossa del ciclista, o algun dels premis sortejats, disposa de 15 dies per poder-lo recollir a Cicles Sans. Avinguda Pla del Diable 1, de Vilafranca del Penedès.

 

Article 12. No hi haurà possibilitat de canviar la talla del mallot. Per triar aquest a l’hora de la inscripció, es recomana consultar la guia de talles del fabricant adjunta al formulari d’inscripció.

 

Article 13. En els quilòmetres 33 (El Pla de Manlleu), 53 (Torrelles de Foix), 75 (La Llacuna) i 98 (Sant Pere de Riudebitlles) del recorregut llarg i també al 63 (Font-Rubí) del recorregut curt, hi haurà els avituallaments, amb alimentació sòlida i líquida.
Al quilòmetre 111 (Sta. Maria de Bellver) del recorregut llarg hi haurà un punt d’aigua.
Aquests, i els altres serveis disponibles, seran d’ús exclusiu per als participants inscrits a la prova i amb dorsal.
Cada avituallament disposarà de manxa, eines i una petita farmaciola a disposició dels participants.

 

Article 14. S’estableix un punt de tall pels participants de la Clàssica Penedès 123. Aquest estarà al quilòmetre 61,3 (encreuament de la Carretera BP-2121 a Font-Rubí), i sent l’hora límit les 11:25, equivalent a la velocitat mitjana de 18km/h.

Article 15. El cronometratge es realitzarà mitjançant xip no retornable. Sistema Macsha homologat per la RFEA. Aquest estarà incorporat al dorsal que s’haurà de col·locar amb brides a la part davantera de la bicicleta.

 

Article 16. El cronometratge, al ser la CLÀSSICA PENEDÈS una marxa no competitiva, servirà com a temps de referència personal per cada participant, i no determinarà cap tipus de classificació. Ni aquesta serà feta pública.

 

Article 17. El recorregut serà de tràfic obert, sent obligatori per tots els participants respectar la normativa vigent de circulació. Acceptant els riscos que això suposa i eximint a l’organització, i a qualsevol persona física i/o jurídica vinculada amb la Clàssica Penedès, de les responsabilitats derivades de qualsevol accident causat per motius lligats a fets de la circulació, o bé per accidents esportius siguin causats per un mateix o per altres participants.
Caldrà estar molt atent al pas per trams urbans dels diferents pobles, respectant sempre els passos de vianants.

 

Article 18. L’organització disposarà de servei d’ambulància.

 

Article 19. L’organització disposarà de “Cotxe Escombra” per si fos necessari recollir aquells participants que decideixin abandonar la prova.

 

Article 20. Caldrà ser respectuós amb el recorregut, els altres participants, els veïns de les poblacions i els voluntaris de l’organització. També caldrà respectar el medi ambient, no llençant cap deixalla als vorals de la carretera. Als avituallaments i a l’arribada hi haurà contenidors per fer-ho.

 

Article 21. Recordar-vos que està prohibit fer les necessitats en entorns urbans o als voltants dels avituallaments. El participant que ho faci serà desqualificat, podent ser sancionat econòmicament per l’ajuntament del municipi on es produeixi.

 

Article 22. Si per causes de força major alienes a l’organització, com per exemple causes meteorològiques, l’esdeveniment s’hagués d’ajornar, es mantindrien les inscripcions per la nova data proposada, podent ser aquesta l’edició 2024.

 

Article 23. Els participants inscrits autoritzen a l’organització a emprar fotografies i/o vídeos de l’esdeveniment als seus canals de comunicació, amb la finalitat de promocionar la CLÀSSICA PENEDÈS, i també a cedir-ne la reproducció a diferents mitjans (premsa, webs, xarxes socials, blogs…)

Inscripcions limitades!

11/6/2023 Reserva't la data

Recorreguts

Clàssica Penedès, una experiència que no us podeu perdre, pels seus recorreguts amables i exigents a la vegada, gaudint del paisatge de muntanya, l'encant dels seus pobles, vinyes i turons, amb les muntanyes de Montserrat de fons.

Ports

Coll de les Ventoses, l'Alt de la Llacuna, l’Alt de Font-Rubí.. seran alguns dels protagonistes en aquest itinerari per una zona vitivinícola que ens ofereix molt més del que sembla.

Nova ubicació

Enguany, millorarem l'espai i el punt de sortida i arribada, que serà des de davant del Pavelló Firal de Vilafranca del Penedès.

Clàssica Penedès

Organitzada per LetsVelo i Cicles Sans

amb el suport de

Official Mapping